“Penne for your thought”

Wat doe jij? Je hebt heel veel informatie en kennis, deel je die of hou je dat voor jezelf?

Ik kies voor delen. En mijn ervaring is dat je hier vaak ook veel voor terug krijgt. Ik vind het leuk om mijn ervaringen en kennis te delen met anderen, want vaak wordt deze kennis ook nog aangevuld door andere personen.

We zijn allemaal andere personen, die informatie op een andere manier opslaan en beleven. Je kunt met 2 personen naar dezelfde informatie luisteren. Zou je daarna vragen de belangrijkste dingen op te schrijven zal er nooit hetzelfde verhaal uit komen.

Afgelopen maandag ben ik naar “Penne for your thought” geweest in Pand Raak in Schagen. Een variant op de “Doe het niet zelf avond”. Georganiseerd door Pand Raak; Marjolein en Lonneke en Verhelder Talent; Joyce en Véronique

Pasta Penne eten en sparren over jouw onderneming en die van anderen. Eten, leren en delen. Het doel van de avond is om als ondernemers onder elkaar te helpen met vraagstukken. Ik heb een vraag/probleem en zoek daar een oplossing voor. Wie kan mij verder helpen? En wat kan ik voor jou doen (met gesloten beurs).

We waren met z’n achten. Verschillende ondernemers met verschillende functies uit verschillende branches. In het begin denk je; waar leidt dit toe. Hoe kan iemand uit een andere branche met een totaal andere onderneming mij nu helpen. Daarnaast vond ik het ook moeilijk om echt een hulpvraag te bedenken. Maar naast het stellen van vragen, worden er ook ervaringen uitgewisseld. Je merkt dat je als ondernemer vaak tegen dezelfde uitdagingen aan loopt. Hoe profileer je je? Hoe kom je aan opdrachtgevers? Hoe ga je daarmee om? Het is dus niet alleen het delen van kennis, maar ook van ervaringen. En gaandeweg kun je ook je eigen vraag steeds beter formuleren.

Uitkomst van de avond was dat er leuke gesprekken gevoerd zijn, nieuwe contacten zijn gelegd, informatie is gedeeld en zelfs samenwerkingsverbanden zijn ontstaan.

Ik vond het een aanrader. Wil je ook eens bij zo’n avond zijn? 18 september 2017 is de volgende in Pand Raak. Je betaalt alleen een kleine bijdrage voor het eten, de rest is gratis. En je komt rijker thuis dan je heen ging. Wie wil dat nu niet.

Virtuele groet,

Joyce

~ Let’s work together! ~ Online, digitaal, virtueel, face tot face wat jij wilt!

06-30717736 – info@topva.nl – www.topva.nl

Laat een reactie achter