Heb je weleens van een Braindump gehoord?

Soms zit je hoofd zo vol met ideeën en allerlei dingen die je moet doen, dat er niets uit je handen komt. Ken je dat? Raar eigenlijk, want je ideeën zijn er wel, maar komen er niet uit. Vaak ontstaat dit gevoel doordat er te veel onafgeronde werkzaamheden zijn en er teveel ballen zijn die hoog gehouden moeten worden.

Hoe zorg je nu dat je in je hoofd weer ruimte krijgt en dat de chaos verdwijnt? Yoga, meditatie, sport, rust of lezen misschien? Dat kan allemaal helpen.

Maar wat ook een goede en vooral snelle manier is om al die gedachten uit je hoofd te krijgen, is om ze gewoon te “dumpen” door ze op te schrijven. En dan niet in lange zinnen maar alleen steekwoorden. Alles wat er in je op komt schrijf je op. Alles, het hoeft dus niet alleen werkgerelateerd te zijn, gewoon alles wat er in je hoofd zit en wat eruit komt.

Hoe doe je een braindump?

Pak een leeg blad en een pen. Geen computer, die geeft je nog meer prikkels. Gewoon lekker ouderwets schrijven. Alleen het schrijven al in plaats van typen vind ik soms al een verademing. Schrijf alles op wat er in je opkomt. Even stoppen tussendoor is niet erg. Ga door totdat je echt niets meer weet. Hierna zul je merken dat je hoofd leger is dan daarvoor en er weer ruimte en rust ontstaat om weer verder te kunnen gaan met je doelen.

Bijkomende voordeel is dat je meteen een overzicht hebt, waarvan je weer een to-do lijst kunt maken en kunt bepalen wat nu moet, wat kan wachten en wat zelfs helemaal niet meer hoeft. Stel jezelf steeds de vraag; moet dit nu?

Eens in de zoveel tijd een braindump is heerlijk. Maar heb je dagelijks een braindump nodig, is het goed te kijken hoe dat komt. Een braindump is maar een momentopname. Voor even ben je weer ie up-to-date. Totdat je weer vol in de waan van de dag zit en al je aandacht weer aan alle kanten wordt opgeslurpt.

Dus doe je steeds vaker een braindump om grip te krijgen op je gevoel, je werk en je taken, dan kunnen er andere maatregelen nodig zijn. Dan kan het zijn dat je gewoon teveel werk hebt of niet goed weet hoe je dit het beste kunt plannen. Dan kun je hier misschien wel wat hulp bij gebruiken. Ook dit kan in verschillende vormen. Eén daarvan is het inhuren van iemand die jou hierbij kan ondersteunen, iemand die je helpt met het teveel aan taken en meer structuur in je werkzaamheden brengt. Een virtueel assistent (VA) bijvoorbeeld.

En laat ik nu VA zijn…….. Weten wat ik voor je kan doen?

Let’s work together! Online, digitaal, virtueel, face tot face wat jij wilt!

Met virtuele groet,

Joyce Baas – Top VA – 06-30717736

info@topva.nl – www.topva.nl

Als extra tip kan ik je ook nog geven om het boek RUST van Robert Bridgeman te lezen. Met het boek RUST integreer je rust op een praktische manier in je leven. Een leuk, makkelijk en herkenbaar boek om te lezen!

Laat een reactie achter