Blog Affiliate Marketing - technisch va - top va

Doe jij al aan affiliate marketing?

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing wordt ook wel 'partnermarketing' genoemd. Het is een vorm van marketing waarbij een persoon of bedrijf, deze noemen we de 'affiliate', een commissie verdient door producten of diensten van iemand anders te promoten. De affiliate vindt een product of dienst die hij of zij leuk vindt, promoot deze bij anderen en verdient een deel van de winst voor elke verkoop die hij of zij genereert.

De affiliate promoot de producten of diensten van iemand anders door middel van een unieke affiliate-link of code. Wanneer iemand op de link van de affiliate klikt en een aankoop doet, ontvangt de affiliate een commissie op die verkoop. De commissie kan variëren afhankelijk van het product of de dienst die wordt verkocht, evenals de voorwaarden en condities van het affiliate-programma.

Affiliate marketing kan een goede manier zijn voor ondernemers om extra inkomsten te genereren en producten of diensten te promoten.

Als je bijvoorbeeld je bestaande klanten de mogelijkheid geeft om affiliate te worden, maak je mensen ambassadeur die je product of dienst ook echt kennen. Dat creëert vertrouwen voor nieuwe klanten en je zorgt voor klantenbinding bij je bestaande klanten.

Affiliate Marketing - Technisch VA - Top VA

Ikzelf kies ervoor om alleen affiliate te worden van producten en diensten die ik zelf ken, waar ik achter sta of waar/met wie ik zelf mee werk. Ik ben bijvoorbeeld affiliate van MailBlue, omdat dit ook één van mijn diensten is dat ik aanbied; het inrichten van e-mail marketing via MailBlue.

Verder ben ik affiliate van Plug&Pay en Kennis.shop. Deze betaalmodules gebruik ik veel voor mijn klanten op de websites en online leeromgevingen die ik bouw. Ook ben ik affiliate van Huddle omdat ik hiermee veel communities en e-learning maak. En werk ik zelf met Moneybird als boekhoudprogramma.

Verder ben ik affiliate van een business coach waar ik, naar tevredenheid, een programma heb gevolgd. Ik ben affiliate van bepaalde boeken waarvan ik vind dat ze toegevoegde waarden hebben. Zo zijn er dus verschillende mogelijkheden.

Leuk, dat affiliate marketing, maar hoe doe je dat dan? Hoe richt ik dat voor mijn bedrijf in?

Affiliate marketing kun je inzetten via bv je betaalsysteem zoals een Plug&Pay, Kennis.shop of WooCommerce. Hiermee kun je specifieke urls/linkjes creeeren voor iedere affiliate. Wanneer iemand op de link van de affiliate klikt en een aankoop doet, kun je via het gebruikte affiliate systeem automatisch zien wie dit geweest is. Het gaat hier vaak wel om een betaalde uitbreiding van je betaalsysteem.

Je kunt het ook zo regelen dat je er geen systeem voor nodig hebt en je voor iedere affiliate een aparte (kortings)code aanmaakt die ze kunnen inzetten. Wordt een (kortings)code gebruikt weet je via welke persoon deze komt en wie je hiervoor een fee (vergoeding) kunt geven. Dit is alleen aan te raden als het aantal affiliates nog te overzien, omdat hier meer handwerk mee gemoeid is.

Wil jij je bedrijf affiliate proof maken? Stuur me even een berichtje ik kan je hier zeker verder mee helpen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven