Top VA – Technisch Professional

Technisch VA - Top VA

Technisch sparringpartner voor ondernemers!

Blog Neem jij je werk mee op vakantie?-TopVA - Technisch VA

Neem jij je werk mee op vakantie?

In het midden en het zuiden zijn de schoolvakanties al begonnen. Het noorden begint vandaag aan de laatste schoolweek.  Wat een heerlijk idee dat de vakantie eraan komt. Ik heb er echt zin in. Heerlijk een paar weken niets of in ieder geval niets moeten. Gewoon even rustig aan doen. Het is best een druk jaar geweest. Met wisseling van werk, een bedrijf opstarten, druk gezinsleven met allerlei activiteiten op school en clubjes. Manlief die “even” besloot een BV-tje op te starten naast zijn eenmanszaak. Het was mij het jaartje wel.

Nu zitten we in de periode voor de vakantie. Je zou zeggen alles loopt af, het wordt rustiger. Nou nee hoor, nog niet. Zo vlak voor de vakantie lijkt iedereen het opeens op zijn heupen te krijgen. Alles moet af of er moet alvast een aanzet gegeven worden voor iets nieuws na de vakantie. Afgelopen week ook nog even 2 gesprekken gehad met potentiële opdrachtgevers.

Voordat je op vakantie gaat….

Ook vanuit de school van mijn kinderen komt de ene Digiduif* na de andere binnen. Schoolreisje, excursie, sportdag, juffendag, klusdag, schoonmaakdag……. Voor al die dingen zijn ouders nodig om te helpen. Het lijkt wel een sport om te kijken hoeveel activiteiten er in de laatste weken gepropt kunnen worden.

Naast alles wat op school moet gebeuren, hebben we ook nog de sporten en clubjes van de kinderen en van ons zelf. Alles moet afgesloten worden. Een afsluitend sportkamp, een afsluitende danswedstrijd, een afsluitende BBQ, een afsluitende borrel…..

Dit kan de nodige onrust met zich meebrengen zo voor de vakantie, want er moet ook nog gepakt worden. Wil jij rustig beginnen aan je vakantie? Misschien heb je dan iets aan dit blog: voordat je op vakantie gaat

Afwezigheidsmelder of niet?

Bij mij gaat vanaf vrijdag mijn afwezigheidsmelder aan. Top VA heeft vakantie om daarna weer vol energie weer aan de slag te kunnen. Het zal wel even afkicken zijn, want ik heb net ontdekt dat de camping waar wij zitten beperkte wifi heeft i.v.m. de locatie. Dat heb ik mijn kinderen nog maar niet verteld. Ik vind het stiekem heerlijk. En helpt mij een handje om mijn goede voornemen vol te houden. Kijken of het lukt. Makkelijker gezegd dan gedaan denk ik.

Eigenlijk zouden we dit vaker moeten doen. Het is helemaal zo slecht nog niet af en toe afstand te nemen van je bedrijf en/of werkende leven. Uit onderzoek is ook gebleken dat je veel beter presteert door af en toe echt even afstand te nemen van je werk. Door echt je weekend te pakken of op vakantie te gaan.

Maar hoe doe je dat dan niet werken? Nou, gewoon niet doen, maar is dat wel zo makkelijk? Misschien heb je iets aan dit blog niet werken op vakantie

Hoe ga jij hiermee om? Werk je door? Zet je een afwezigheidsmelder aan? Ik ben benieuwd. Kun jij de verleiding weerstaan om je berichten niet te checken of zelfs je laptop thuis te laten? Die laptop is een dilemma waar ik nog niet over uit ben.

Rest mij verder niets anders dan iedereen alvast een hele fijne vakantie te wensen! En geniet!

Virtuele groet,

Joyce

Let’s work together! Online, digitaal, virtueel, face tot face wat jij wilt!

06-30717736 – info@topva.nl – www.topva.nl

*(Voor degene zonder schoolgaande kinderen; via Digiduif communiceren veel basisscholen met de ouders over feestdagen, excursies, toetsen, schoolreisje, juffendag, musical noem maar op).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top